Alle categorieën

Automatische zelfreinigende filterbehuizing

Home > Producten > Liquid Filtration > Automatische zelfreinigende filterbehuizing

4.1terugspoeling_automatische_filter_behuizing_systeem_bcmseries-21
4.2
4.3
4.4
Terugspoelen Automatisch filterhuissysteem Bcmserie
Terugspoelen Automatisch filterhuissysteem Bcmserie
Terugspoelen Automatisch filterhuissysteem Bcmserie
Terugspoelen Automatisch filterhuissysteem Bcmserie

Terugspoelen Automatisch filterhuissysteem Bcmserie


Omschrijving

Volautomatische terugspoelfilterbehuizing BCM-serie”

BCM volautomatische terugspoelfilterbehuizing is geschikt voor het filteren van onzuiverheden van vloeistofdeeltjes met een hoge stroomsnelheid, hoge snelheid en lage viscositeit.

BCM volautomatische terugspoelfilterbehuizing is een mechanisch en elektrisch product met de volgende voordelen;

.redelijk ontwerp

.hoge filtratie-efficiëntie

.lage bedrijfskosten

.continue filtratie in terugwasproces enz

Het wordt veel gebruikt in de metallurgie, chemische, elektrische energie, olieveldinjectiewater, ballastwater, milieuvriendelijke waterbehandeling, enz.

Werkingsprincipe van BCM volautomatische terugspoelfilterbehuizing:

De gefilterde vloeistof stroomt van de inlaat naar het filterhuis en gaat vervolgens door de bevestigingsplaat het filterhuis in. De vloeistof stroomt van het filterelement van binnen naar buiten. Daarna stroomt het uit de uitlaat van het filtervat. Onzuiverheden die door het terugspoelfilter worden geproduceerd, stromen uit de rioolafvoer.

Voordelen van terugspoelfilter

1. De filterapparatuur maakt gebruik van de interne mechanische structuur van gepatenteerde technologie, waardoor de echte terugspoelfunctie wordt gegarandeerd die de onzuiverheden die door het filterscherm worden opgevangen volledig kan verwijderen, zonder dode hoeken en fluxverzwakking, wat zorgt voor een hogere filterefficiëntie en een lange levensduur.

2. De filterapparatuur is gemaakt van 304, 316L 2205, MONEL en andere wigvormige filterschermen. Die een hoge sterkte, hoge nauwkeurigheid, corrosieweerstand en de hoogste filternauwkeurigheid van 25 micron hebben.

3. De filterapparatuur kan automatische terugspoeling garanderen via zijn eigen ophaal- en responsfuncties, en kan omgaan met onstabiele schommelingen in de waterkwaliteit zonder handmatige tussenkomst.

4. Het besturingssysteem van de filterapparatuur is gevoelig en werkt nauwkeurig. De differentiële druk- en tijdinstellingswaarden van de terugspoeling kunnen flexibel worden aangepast aan verschillende waterbronnen en filternauwkeurigheid.

5. Tijdens het terugspoelen van filterapparatuur wordt elke groep filterschermen om beurten teruggespoeld. Om ervoor te zorgen dat het filterscherm veilig en efficiënt wordt gereinigd zonder andere filters aan te tasten en te blijven filteren.

6. De filterapparatuur maakt gebruik van een pneumatische afblaasklep, zodat de wastijd kort is. Het verbruik van waswater is laag en het milieu is economisch.

7. De filterapparatuur heeft een compact en redelijk structuurontwerp, een klein vloeroppervlak, flexibele en gemakkelijke installatie en beweging.

8. De filterapparatuur heeft weinig kwetsbare onderdelen. Het zijn geen verbruiksartikelen en heeft lage bedrijfs- en onderhoudskosten. Ze hebben een eenvoudige bediening en beheer.

9. De werkstatus van de filterapparatuur wordt weergegeven op het aanraakscherm of het digitale scherm en de verschildruk- en tijdinstellingen zijn handig en intuïtief. .

Hoe het werkt?

Wanneer vloeistof door het filterelement stroomt. De vaste deeltjes worden opgevangen in de binnenkant van het filterelement. Met de toename van verontreinigende stoffen wordt het drukverschil tussen de vervuilde kant en de schone kant van het filter geleidelijk groter. Wanneer het drukverschil de ingestelde waarde bereikt, stuurt de verschildrukmeter een bericht en start het filterhuis een automatisch terugspoelproces.

Achterwasproces:

1. De reductiemotor drijft de wasarm aan om rond te draaien door de vijzelas. De rotatiehoek van de wasarm wordt geregeld door een foto-elektrische positioneringsschakelaar, waardoor deze wordt uitgelijnd met het gereinigde filter.

2. De aftapkraan wordt geopend, zodat er verschildruk ontstaat tussen het filterelement van de buitenzijde (schone zijde) en de vuilafvoer.

3. Onder invloed van het drukverschil stroomt de vloeistof van de schone kant van het gereinigde filter van buiten naar binnen om het wasproces uit te voeren. Verontreinigende stoffen die zich aan de binnenkant van het filterscherm hebben verzameld, worden weggespoeld en door het filter uit het filter stromen rioolafvoer.

4. De terugwastijd van elk filterelement is ingesteld, dus wanneer de terugwastijd is bereikt, zal de afvoerklep voor vervuiling gesloten zijn en is dit terugwasproces van het filterelement voorbij. Vervolgens zal de reductiemotor de wasarm aandrijven draai opnieuw, voer terugspoeling uit naar de volgende set filters, de rioolklep zal weer open zijn, enzovoort om het terugwasproces naar elk gaas uit te voeren.

5. Nadat alle filterreiniging is voltooid, keert de wasarm onder besturing van de foto-elektrische schakelaar terug naar de oorspronkelijke positie, wat betekent dat een terugwascyclus is beëindigd.

6. Omdat het terugwassen beurtelings bij een reeks filters plaatsvindt, kan het filter tijdens het proces een continue vloeistoffiltratiestatus handhaven.

Wasproces terugzetten:

1. Instelling van het drukverschil: het filter heeft een drukverschilmeter, die wordt gebruikt om het drukverschil van het filter in te stellen.

2. Tijdinstelling: de bedieningskast heeft een tijdinstellingsapparaat, dat kan worden gebruikt om de wasprocescyclus terug te zetten op basis van de gebruikersvereisten. De verschildrukinstelling en tijdinstelling zijn een automatisch terugwasconfiguratieproces, de twee instellingen bestaan ​​tegelijkertijd, terwijl de drukinstelling prioriteit heeft.

3. Handmatige start: naast de verschildrukinstelling en tijdinstelling automatisch terugspoelproces. Er is ook een TEST-sleutel om het proces handmatig te starten, die wordt gebruikt voor foutopsporing en onderhoud.

4. Het controlesysteem van de filterapparatuur is een gevoelige, nauwkeurige werking en kan het drukverschil en de tijdinstellingswaarde van het terugspoelen flexibel aanpassen op basis van verschillende water- en filternauwkeurigheid.

5. Tijdens het terugwasproces wordt elk filtervat achtereenvolgens teruggespoeld; wat zorgt voor de veiligheid van het filterscherm en een efficiënte reiniging, terwijl andere filters niet worden beïnvloed en gefilterd blijven.

6. Filterapparatuur heeft minder kwetsbare onderdelen, geen verbruiksmateriaal, met lage bedrijfs- en onderhoudskosten en eenvoudige bediening en beheer.

7. De filterapparatuur is compact en redelijk ontworpen, met een klein formaat, dat flexibel en handig is voor installatie en verplaatsing.

8. Filtratieapparatuur maakt gebruik van een pneumatische afvoerklep, met een korte tijd van terugwasproces, minder waterverbruik, milieubescherming en economisch.

9. De werkstatus van de filterapparatuur wordt weergegeven op het aanraakscherm en de verschildruk- en tijdinstelling is handig om te bekijken.

Specificaties
Hoofdmodel filter BCM400 BCM500 BCM600 BCM800 BCM1000 BCM1200
Filteroppervlak (m2) 1.56 2.64 4.05 5.91 10.45 15.72
Aantal filterelementen 10 18 26 33 49 64
Volume (L) 130 200 296 610 895 1695
Grootte van inlaat en uitlaat DN150 DH200 DH250 DH350 DH400 DH500
Grootte afvoerafvoer DN40 DN65 DN65 DN80 DN80 DN80
Toepasselijke vloeistof Hoge stroom, hoge snelheid, lage viscositeit (100mPas) onzuiverheidsmassa < 1000ppm)
Filterprecisie 50-2000μm
Standaard ontwerp drukklasse 1.0MPa hoger kan worden aangepast
Ontwerptemperatuur 0-200C (afhankelijk van afdichtingen)
Reiniging drukverschil 50-100KPa (bepaald door vloeibare viscositeit)
Verschildrukinstrument Verschildrukschakelaar/druktransmitter/verschildruktransmitter
Inlaat- en uitlaataansluiting standaard Flens. HG20592-2009 (standaard ontwerp) HG20615-2009 (compatibel met ANSI B16.5): ON11851 ronde draadverbinding
Serie filterelementen MS
Shell bevochtigd materiaal 304 / 316L / CS
Materiaal van terugspoelende roterende arm 304 / 316L
Shell afdichtingsmateriaal NBR/EPDM/VITON/siliconenrubber/FEP gecoat siliconenrubber
Filterelement afdichtingsmateriaal brigade NBR/EPDM/VITON/siliconenrubber/FEP gecoat siliconenrubber
Zuigerstangafdichtingsmateriaal NBR/PU/VITON
Spui- en slakafvoerklep Pneumatische kogelkraan met volle doorlaat Enkelwerkend of dubbelwerkend 304/316
Vereisten voor nutsvoorzieningen 220V AC 0.4-0.6MPa schone droge perslucht voor besturingssysteem
Aanvraag

Ontzilting van zeewater, circulerend koelwater en herinjectiewater uit olievelden, ballastwater voor schepen, water voor hergebruik van ketels, ultrafiltratie, osmosefiltratie, voorbehandeling van ionenuitwisseling, papieren mondstukfilter. 4. Het controlesysteem van filterapparatuur is gevoelig, nauwkeurig werking, en kan de differentiële druk en tijdinstelwaarde van terugspoelen flexibel aanpassen op basis van verschillende water- en filternauwkeurigheid.

ONDERZOEK

Populaire categorieën